Рунић: Скупштинска већина против неопходног оснивања Центра за социјални рад

срна
Foto: Илустрација

ДРВАР- Дрвар нема центар за социјални рад, а новоформирана скупштинска већина није подржала његово оснивање, већ је деструктивно дјеловала, изјавила је начелница општине Душица Рунић.

За Рунићеву је разумљиво да новоформирана већина у Општинском вијећу неће да подржи идеје које се тичу инфраструктурних пројеката и да се не слажу са приоритетима које је одредила општинска извршна власт, али је неразумљиво да многобројне социјалне случајеве остављају више од 20 година без установе која би се могла посветити рјешавању њихових нимало лаких проблема. Она је додала да је овакав тип установе потребан Дрвару због изражених социјалних проблема и сиромаштва.

"Дрвар вапи за израдом социјалне карте и први задатак центра за социјални рад би била њена израда", истакла је Рунићева. Рунићева је навела да се послије бројних ревизија, инспекција, рјешавања кадровских проблема на дневном реду Општинског вијећа нашао приједлог одлуке о оснивању Центра за социјални рад, али је изостала подршка нове скупштинске већине.

"Дрвар је једина општина у БиХ која нема установу центар за социјални рад", истакла је Рунићева. Према њеним ријечима, нова скупштинска већина консантно опструише рад општинског начелника и негативно дјелује на унапређења квалитета живота у Дрвару. Приједлог начелника општине Дрвар Душице Рунић о оснивању Центра за социјални рад на јучерашњој сједници Општинског вијећа није подржало 10 одборника из Српске напредне странке ФБиХ, ДНС-а, СП, ХДЗ 1990 и три независна одборника

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана