Рунић: Скупштинска већина одбија градњу вјетроелектрана

Срна
Foto: atv

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да се на сједницама Општинског вијећа отворено опструише сваки конструктиван приједлог начелника, те одбија да у Дрвар дођу инвеститори и да се прави повољна пословна клима.

Рунићева је изјавила Срни, након јучерашње сједнице локалног парламента, да је скупштинска већина одбила да подржи одлуке које воде оснаживању буџета, попут оних о градњи вјетроелектрана и соларних панела, као и о увођењу реда у области станарских права.

"Поништавају вољу народа континуирано од 2018. године. Одбили су да потврде резултате за чланове савјета мјесних заједница, гдје је СНСД остварио убједљиву побједу у октобру прошле године", истакла је Рунићева.

Општинско вијеће у Дрвару јуче је на ванредној сједници потврдило закључак за прихватањем иницијативе за покретање опозива начелника општине, али је одбило усвојити приговор Рунићеве због нерегуларног изгласавања иницијативе за њен опозив.

Рунићева је рекла да је скупштинска већина направила низ процедуралних грешака у захтјеву за преиспитивање закључка о њеном опозиву.

"Умјесто да, окупљени око истог циља - а то је добро Дрвара - водимо наш град љепшој будућности, ми шаљемо поруку да у Дрвару тренутну политику у Скупштини воде они којима је битан само лични интерес", рекла је Рунићева.

Иницијативу за опозив начелника општине Дрвар Душице Рунић покренуло је девет одборника у локалном парламенту на сједници одржаној 12. јануара. Од укупно 17 одборника, за опозив Рунићеве гласало је девет, и то из политичких странака СП, ДНС, СНС ФБиХ, ХДЗ 1990 и Клуб независних одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана