Рунић: Помоћ Србије од вишеструког значаја

Срна
Рунић: Помоћ Србије од вишеструког значаја

ДРВАР- Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је да је нова помоћ Србије која је најављена повратничким општинама Дрвару, Гламочу, Босанском Петровацу и Босанском Грахову показатељ стратешког опредјељења Србије да помаже свој народ гдје год да живи.

Рунићева је за Срну истакла да је да Србија несебично помаже свој народ гдје год да живи, о чему свједочи и помоћ Дрвару, захваљујући којој су побољшани услови живота Дрварчана.

- Србија на челу са предсједником Александром Вучићем коначно показује значај матице која окупља српски живаљ и пружа поносни осјећај припадности свом народу. Најављена помоћ је од вишеструког значаја и биће утрошена у неке од раније кандидованих пројеката - каже Рунићева.

Према њеним ријечима, потребно је урадити још много пројеката од великог значаја за становништво Дрвара.

- Потребно је реконструисати и опремити градску пијацу, завршити реконструкцију водоводне мреже, уложити у реконструкцију кровова и санитарних чворова у Основној школи, санирати депонију те реконструсати још кровова на стамбеним зградама - каже Рунићева.

Она је додала да је потребно набавити и опрему за комунално предузеће, локални радио али и за службу Цивилне заштите.

- Регионални пут који повезује Дрвар са Источним Дрваром је макадамски и њега је потребно асфалтирати али исто тако је значајно да се реконструише спортски центар у Дрвару који је био симбол града. Знатно улагање треба и у развој туристичких потенцијала - објаснила је Рунићева.

Она је подсјетила да је, захваљујући Србији, до данас у Дрвару урађено много ствари од великог значаја, изразивши захвалност што не заборавља српски народ у Крајини.

- Србија је уназад неколико година помогла да се реконструишу просторије Службе медицинске помоћи у Дрвару, реконструкцију прве фазе водоводне мреже, асфалтурање локалних путева, реконструкцију кровова на стамбеним зградама, изградњу јавне расвјете - навела је она.

Према њеним ријечима, урађен је и пројекат енергетске ефикасности на згради општине Дрвар, те уложена знатна средства у консолидацију буџета општине Дрвар и јавних установа.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је јуче помоћ Гламочу, Дрвару, Петровцу и Грахову у Федерацији БиХ.

- Ми ћемо, осим неких општина које смо помагали у Републици Српској, али и на територији Федерације БиХ, додатно помоћи Гламочу, Дрвару, Петровцу и Грахову. Тим општинама додали смо и општине из Републике Српске - Соколац, Рудо, Вишеград, Невесиње и Билећу - рекао је Вучић након састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком у Београду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана