Рукотворине за разоноду и пунији кућни буџет

Љ. А.
Рукотворине за разоноду и пунији кућни буџет

Бијељина - "Шта све женске руке могу" назив је продајне изложбе рукотворина која је јуче, у оквиру манифестације "Пантелински дани", одржана у Бијељини.

- Жељели смо да пружимо шансу женама да прикажу оно што оне раде у слободно вријеме те да заинтересују ширу јавност за своје радове - рекла је члан Организационог одбора "Пантелинских дана" Бранка Марковић-Савчић.

Манифестацију су обогатиле и чланице Удружења жена "Креатива", а једна од њих Оливера Чичић ствара права мала умјетничка дјела техником декупаж.

- Све је почело као хоби. Прво сам кренула да правим прстенчиће за салвете, а онда сам почела да се бавим овом техником -  рекла је Чичићева и додала да је то данас њена велика љубав и бијег од свакодневних проблема.

Александра Милић из Бијељине прије двије године открила је свој посао снова. Бави се израдом предмета од папира.

- Пошто сам мајка и незапослена сам, размишљала сам како да употпуним вријеме. Идеју сам открила на интернету. Овај посао је необичан, лијеп и исплатив, јер ми не треба пуно материјала, а папира и новина има на све стране - рекла је Милићева која од папира прави тацне, шоље, саксије, цекере, корпе разних облика и боја.

Миња Панић из Бијељине бави се пчеларством, које је од хобија прерасло у породични бизнис.

- Користимо све из природе, по рецептима наших бака. Од воска, камилице, невена, лаванде, маслиновог уља, прополиса  и других састојака правимо разне мелеме - наводи Панићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана