Рудник Сасе платио екскурзију за 11 матураната

Срна
Рудник Сасе платио екскурзију за 11 матураната

Сребреница - Рудник олова и цинка "Сасе" код Сребренице уплатио је средства за одлазак на екскурзију 11 матураната из Средњошколског центра "Сребреница", потврђено је Срни у овој школи.

 

Рудник је одобрио средства за 17 матураната из породица слабог материјалног стања, али шест ученика је из приватних разлога одустало од одласка на екскурзију која кошта 400 КМ по ученику.

Сребренички матуранти, њих 63, вечерас су отпутовали на шестодневну екскурзију у Италију гдје ће боравити у Верони, Падови и Венецији и посјетити већи број културних знаменитости те земље.

Са ученицима су отпутовала и четири професора и љекар за евентуално пружање здравствених услуга уколико некоме буду потребне.

Претходних година Рудник "Сасе" је омогућавао матурантима из ове двије општине да зараде средства за екскурзију обављајући неке послове у кругу предузећа. Ове године то је изостало јер су већина матураната дјевојке и није било послова које би оне могле обављати, па су средства за њихов одлазак на екскурзију уплаћена као помоћ за ту намјену.

Рудник "Сасе" послује у саставу фирме "Грос" из Градишке чији је власник британска компанија "Минеко" која газдује са неколико рудника у Србији, Македонији и БиХ, а гради и хидроенергетске објекте у Републици Српској.

Ово је највећи привредни колектив на подручју Сребренице и Братунца чијих 440 запослених има редовне плате, уплате законских доприноса као и накнаде за бенефицирани стаж.

Руководство Рудника "Сасе" редовно показује одговорност и пружа финансијску подршку организовању културних и спортских садржаја, опремању спортских клубова, те за изградњу, осавремењавање и одржавање спортских објеката у Сребреници, као и у сусједном Братунцу одакле је највећи број запослених у руднику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана