"Рудар" из Угљевика помаже осамнаестогодишњем суграђанину

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Друштво добровољних давалаца крви "Рудар" из Угљевика покренуло је акцију прикупљања тромбоцита за осамнаестогодишњег Александра Максимовића, који је на лијечењу у Институту за мајку и дијете у Београду.

Потпредсједник Друштва Зоран Миловић рекао је Срни да је код Александра послије трансплантације коштане сржи дошло до одређених компликацију па му је потребна већа количина тромбоцита за наставак лијечења.

Миловић је навео да су младићу потребне крвна група А позитивна и А негативна, те да "Рудар" настоје да обезбиједе довољну количину.

Он је апеловао да се сви, који су у могућности, јаве овој организацији која, у сарадњи са родитељима младића, организују одлазак у Београд да би тамо дали крв.

"У ову хуманитарну акцију већ су се укључили радници фирме Профи Монт из Угљевика који су урадили потребне тестове на Војно медицинској академији (ВМА) и по договореној динамици долазиће и даривати тромбоците младићу", навео је Миловић.

Према његовим ријечима, ВМА је пристао да учествује у овој хуманој активности и сви који то желе, не морају бити држављани Србије, могу да у овој здравственој установи дарују тромбоците.

Миловић је напоменуо да тренутно и за Бањалуку обезбјеђују тромбоците за жену из Брчког, али и за све операције кукова и осталог.

"У Тузли смо управо завршили прикупљање крви за операцију нашег радника. Ових дана завршили смо и акције у Брчком и Мартинцима, а у Зворнику ћемо у организацији Електро-Бијељинеж у петак организовати акцију даривања крви", напоменуо је Миловић.

Друштво добровољних давалаца крви "Рудар" је хуманитарна организација Рудника и термоелектране Угљевик која најмање два пута годишње организује масовније акције давалаштва крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана