РТВ Градишка доноси приче из Лијевча

Јана Кезић
РТВ Градишка доноси приче из Лијевча

ГРАДИШКА - Отварање Радио-телевизије (РТВ) Градишка показује опредијељеност града да настави развој, али и да овај медиј буде оспособљен да емитује квалитетан регионални програм.

Поручено је то јуче на свечаном отварању у градишком Културном центру и истакнуто да је овај град има снажан информативни сервис који ће бити од користи грађанима, Градској управи и привредницима.

Директор РТВ Градишка Рајко Ромић рекао је да је Радио Градишка, који већ 42 године емитује програм, створио предуслове за емитовање и телевизијског канала.

- Прича о покретању РТВ-а почела је средином прошле године, јер Градишка има довољно потенцијала у туристичком, спортском, културном и друштвено-политичком животу те би било лијепо да то виде сви грађани Српске, али и шире - рекао је Ромић и додао да овај медиј има 15 стално запослених и шест спољних сарадника.

Објаснио је да је визија кренула од градоначелника Градишке Зорана Аџића, који је истакао да је циљ овог пројекта промоција града и правовремено информисање становништва.

- Није било лако изнијети овај пројекат, али смо успјели - рекао је Аџић и запосленима пожелио успјешан, дуговјечан и плодоносан рад.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, која је присуствовала свечаном отварању, рекла је да РТВ треба да служи на понос Градишци, али и свима у Српској те им пожељела добродошлицу у медијску породицу.

- Градишка иде крупним корацима напријед. Сваки пут када дођем овдје градоначелник и његови сарадници искажу много нових идеја, а то значи да брину о својим становницима. То има и ширу димензију, јер што више развијамо сваку локалну заједницу, утолико је и наша Република развијенија - казала је Цвијановићева.

Градски менаџер Бојан Вујиновић је на самом отварању направио изложбу фотографија и списа у виду “тајм лајна” од настанка Радија Градишка па до настанка РТВ-а. Он је рекао да овај јавни сервис неће служити само суграђанима Градишке него и становницима сусједних општина и градова.

Програм

РТВ Градишка формирана је лани одлуком Скупштине града о реорганизацији Радио Градишке, локалног јавног сервиса основаног 1979. године, након чега је услиједила набавка нове студијске и емисионе ТВ и радијске опреме те пресељење у нове просторије. Програм ТВ Градишка грађани могу да прате путем кабловских оператера, “м:тел” на каналу 97 и “Блицнета” на каналу 56.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана