Ротациона свјетла обавезна за тракторе

Срна
Ротациона свјетла обавезна за тракторе

Бањалука - У Републици Српској сутра почиње превентивна кампања под називом "Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом".

Циљ кампање јесте подизање нивоа поштивања саобраћајних прописа и опреза возача трактора и осталих пољопривредних машина како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, саопштено је из Агенције за безбједност саобраћаја Српске.


Реализацијом активности очекује се и достизање вишег степена техничке исправности, коришћења ротационог свјетла приликом кретања пољопривредних машина на јавном путу, што је и законска обавеза.

Почетак кампање озваничиће сутра у Вукосављу директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић, те представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарства унутрашњих послова.

На платоу испред зграде општине Вукосавље у 11.30 часова окупиће се возачи трактора и других пољопривредних машина са којима ће се разговарати о њиховим проблемима, а биће подијељен одређен број жутих ротационих свјетала, као и едукативни леци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана