Рониоци од смећа нису видјели прст пред оком

Љ. А.
Рониоци од смећа нису видјели прст пред оком

Бијељина - Чланови Ронилачког клуба "Босна" извадили су више од четири тоне смећа из ријека Дрине и Босне, те Пливског, Борачког и Модрачког језера.

Ријеч је о пројекту "Заједно за чисте воде БиХ", који је завршен акцијом чишћења ријеке Дрине, у оквиру које је 30 ронилаца уклонило отпад из канала Дашница у Бијељини.

- Слика наших ријека је поражавајућа и овакве акције су пријеко потребне. Почели смо од ријеке Босне, а завршили у Бијељини чишћењем канала Дашница. Највише смо пронашли амбалажног отпада, односно стакла, пластике, гуме, кеса - рекао је предсједник ронилачког клуба "Босна" Хрвоје Гавранчић и додао да су били непријатно изненађени ситуацијом на Модрачком језеру.

- Смећа је било толико да буквално нисам видио прст пред оком. Срећом, успјели смо да извадимо огромну количину смећа - рекао је он.

За сав отпад који је извучен из ријека и језера побринуло се Удружење "Еко живот". Чишћењу канала Дашница је присуствовао и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је нагласио да је најнужније промијенити свијест грађана.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана