Рогатичанка Глорија Глуховић првонаграђена на конкурсу за најљепшу фотографију

С. М.
Рогатичанка Глорија Глуховић првонаграђена на конкурсу за најљепшу фотографију

РОГАТИЦА - “Зраци изнад ријеке” назив је фотографије Рогатичанке Глорије Глуховић која је освојила прво мјесто на традиционалном јавном конкурсу који је поводом Дана и крсне славе Рогатице - Преображења Господњег расписала Туристичка организација општине.

На конкурс је, рекао је директор Туристичке организације Предраг Ујић, фотографије послало 35 фотографа који се аматерски баве овим послом, међу којима је, што је посебно вриједно пажње, добар одзив младих фотографа. Приспјело је 179 фотографија за које је услов био да одражавају неки од елемената културно-историјског, природног и осталог из свакодневног живота на подручју општине.

И ове године избор најљепших фотографија извршио је Младен Јовичић, Рогатичанин који се професионално бави фотографијом у Београду, који је истакао да су на првонаграђеној фотографији техничка страна, кадар и боја допадљиви, а моменат фотографисања издвојио ју је од осталих.

Друга награђена фотографија је “Равноправност” коју је снимио Игор Чолић, а трећа Маје Ћорић за фотографију “Пријатељи”. Аутори све три одабране фотографије уз диплому и новчано су награђени од 150 до 100 марака, које је обезбиједила Општинска управа у Рогатици као покровитељ манифестација.

Све приспјеле фотографије објављене су и на веб страници Туристичке организације, а највише лајкова, 917, добила је фотографија “Анђели међу нама”, чији је аутор Весна Пушоња и њој је припала награда од 50 марака.

- Награђене фотографије и још 25 које су пристигле на конкурс посјетиоци могу видјети у изложбеном простору Туристичке организације сваког дана док трају манифестације уз Дан и крсну славу општине - рекао је Ујић.

У склопу обиљежавања Дана Рогатице представници општине, Борачке организације, привредних, јавних и друштвених институција ове локалне заједнице посјетили су јуче спомен-обиљежје за 160 погинулих војника и официра краљеве војске у отаџбини на Борикама и споменик Краљу Петру Првом Ослободиоцу на Сјеверску.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана