Рогатицa: Нова зграда за најугроженије

С. М.
Рогатицa: Нова зграда за најугроженије

Рогатица - У рогатичком насељу Крушчица почела је градња зграде за борачке категорије чија је вриједност 413.000 марака.

Ријеч је о Програму стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и РВИ до четврте категорије који финансира Влада РС и општина.

Објекат ће бити величине 21,5 пута 11,6 метара са подрумом, приземљем и два спрата и у њему ће бити 14 станова. Ту су још заједничке просторије те оставе са подрумима.

Према ријечима предсједника општинске Борачке организације Миленка Рајака, у новој згради биће збринуто 12 најугроженијих породица погинулих бораца и РВИ, колико их из постојећег програма није ријешило стамбено питање. Преостала два стана у вриједности од 53.000 марака финансира општина из буџета и она ће њима располагати.

Осим тога, наглашава Рајак, општина је обезбиједила земљиште, пројектну документацију и сву инфраструктуру од воде и канализације до телефона.

Радове изводи грађевинско предузеће "Гратод" из Бањалуке, а извођач се обавезао да ће објекат завршити у року од шест мјесеци. Шеф градилишта Мирослав Булајић рекао је да су им на старту проблем створиле подземне воде у темељима.

Иначе, да није било тога, они би већ "изашли из земље", што је циљ прије евентуалних киша и лошијег времена.

 

          

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана