Рогатица: Наставак изградње дворане новцем од Владе Српске

С. М.
Рогатица: Наставак изградње дворане новцем од Владе Српске

РОГАТИЦА - Захваљујући 500.000 марака које је обезбиједила Влада Републике Српске биће настављена изградња спортске дворане у оквиру Спортско-рекреативног центра “9. јануар”.

Предрачунска вриједност овог значајног инфраструктурног објекта предвиђеног Стратегијом локалног развоја општине за период 2018-2027. година је 3,2 милиона марака. Почетних 400.000 марака обезбиједила је општина задужењем код Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и од новембра 2019. урађени су значајни радови.

- Да се, наглашава начелник Јагодић, не би губило вријеме, а и девалвирала средства, дат је налог одговорним службама у општинској управи да што прије, уз консултацију струке, буду утврђени приоритетни радови који би могли бити обављени средствима добијеним од Владе Републике Српске. Кад до тога дође, одмах ће бити расписиван тендер за извођача радова да би почетком наредне грађевинске сезоне почело извођење - каже начелник Рогатице Милорад Јагодић.     

Предвиђено је да дворана има 825 сједишта. На плохи предвиђеној за спортске активности налазиће се терени за кошарку, рукомет, одбојку, дворанску атлетику и мали фудбал са пратећим просторијама и осталом инфраструктуром.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана