Рогатица: Најбоља фотографија Данијеле Новаковић

Срна

РОГАТИЦА - Данијела Новаковић, која је фотографисала стећке, освојила је прву награду од 150 КМ и диплому на конкурсу који је расписан у Рогатици у оквиру "Преображењских дана".

Друга награда од 120 КМ и диплома, припала је Миодрагу Веселиновићу, који је фотографисао баку која прави питу, а трећу награду освојио је Зденко Брусин, који је добио 100 КМ и диплому, а фотографисао је пејзаж на Бабљаку, сјенке у природи.

У конкуренцији је било 160 фотографија, које су послала 24 учесника, а у најужем избору је било 20 фотографија.

Отварајући "Преображењске дане", начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је да ће у наредној години бити додијељене награде за све изложене фотографије, а посебно ће бити награђене оне које освоје прва три мјеста.

Према његовим ријечима, биће стимулисано ангажовање учесника и направљена тријажа фотографија, а награде за најбоље биће знатно веће.

У наредној години биће примијењен другачији концепт фотографисања, одређени локалитети фотографисања, те организоване радионице за учеснике.

Манифестација "Преображењски дани" почела је данас и трајаће до четвртка, 19. августа, а покровитељ је општина Рогатица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана