Рогатица: Јачи у борби против ватре

С. М.
Рогатица: Јачи у борби против ватре

Рогатица - Територијална ватрогасна јединица општине Рогатица ускоро ће бити богатија за цистерну помоћу које се пожар гаси пјеном и водом, а ватрогасци ће добити нову радну опрему.

Старјешина јединице Жељко Петковић је рекао да је за куповину овог возила 200.000 марака додијелио Ватрогасни савез РС, а 50.000 локална заједница.

- Колико је ово за нас важан пројекат најбоље се може закључити из чињенице да је најмлађи камион-цистерна, са којим интервенишемо при гашењу пожара, стар више од 30 година - казао је Петковић и најавио да ће ова година за рогатичке ватрогасце бити посебно богата.

Он је додао да ватрогасцима долази и још једна помоћ. Ријеч је о савременој опреми за спасавање повријеђених у саобраћајним несрећама. Вриједност овог пројекта је 26.000 марака, а донацију је обезбиједила Амбасада Чешке у БиХ.

Петковић је истакао да је окончана и обнова Ватрогасног дома, за коју је 10.500 марака обезбиједила словачка амбасада у БиХ. Стручно усавршавање ватрогасаца је свакодневна обавеза, а поред општине, ту је и помоћ колега из пријатељског Ватрогасног друштва "Радље" на Драви код Марибора, са којим имају вишегодишњу сарадњу.

- Ватрогасци из Словеније поклонили су нам вриједну опрему. Ту је ватрогасно комби возило, велика преносна пумпа, пет апарата за дисање, опрема за збрињавање повријеђених у саобраћајним несрећама и друго - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана