Рогатица испратила још једну генерацију матураната: Дефиле младости предводили најбољи

С. М.
Рогатица испратила још једну генерацију матураната: Дефиле младости предводили најбољи

РОГАТИЦА - Предвођени најбољима у генерацији, ученици рогатичког Средњошколског центра “27. јануар” поносно и уз звуке трубе продефиловали су улицом Српске слоге, показујући сву раскош и љепоту хаљина и одијела које су изабрали за прославу матурске вечери.

Матуранти су се, по традицији, окупили у фискултурној сали школе, а на челу свечане колоне била је атлетичарка Кристина Поповић, која је ученица генерације и њен друг из разреда Павле Нешковић.

Док су се бројни Рогатичани окупили са обје стране улице, поздрављајући их и дивећи се младости и љепоти, матуранти су поносно прошетали до мотела “Визион”, гдје су се пјесмом и весељем опростили од ђачког доба.

Многи младићи су баш ту вече први пут обукли одијело и умјесто патика обули елегантне ципеле, а дјевојке гламурозне хаљине и сандале са високим потпетицама.

Матуранте су дочекале разредне старјешине и професори, а нови директор Центра Дарко Јовичић им је честитао завршетак средње школе.

- Пред вама су многи путеви, изазови и нова прекретница у животу. Који год пут да одаберете нека буде онај који води до успјеха. Не заборавите да неће увијек бити лако. Али, ако имате циљ, вјерујте и напорно радите на његовом остварењу и успјех неће изостати - казао је Јовичић и поручио да им вјера у себе и у друге буде подстицај да увијек иду напријед.

Ово вече било је посебно и за професорицу српског језика Смиљку Батинић, која иде у заслужену пензију, након 40 година проведених у просвјети. Матуранти Гимназије, којима је Батинићева била разредни старјешина, уручили су јој поклон и отпјевали њену омиљену пјесму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана