Рођендан РС не може нико укинути

Д. Д.
Рођендан РС не може нико укинути

Станари - Свечана академија "Републици Српској за рођендан" одржана је јуче у Станарима, а директор Педагошког завода Предраг Дамјановић нагласио је да се овим догађајем шаље порука да је 9. јануар Дан РС без обзира на притиске и одлуке оних који хоће да спријече прославу.

Он је истакао да и просвјетни и културни радници имају веома важну улогу у афирмацији надлежности Српске. 

- Овакве манифестације посебан значај добијају у тешким временима, када су умислили да мимо воље српског народа могу декретом укинути рођендан РС - поручио је Дамјановић.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић је казао да је код ученика важно његовати осјећај привржености Српској, чија судбина зависи и од спремности њених грађана да је у сваком моменту штите и чувају.

Награде су јуче уручене Викторији Кезија, ученици ОШ "Бранко Радичевић" из Братунца и Срђану Ковачевићу, ђаку средње Медицинске школе из Бањалуке за најбоље литерарне радове, те Тањи Грубач, ђаку ОШ "Петар Кочић" Имљани и Тамари Живковић, ђаку Гимназије из Прњавора за најбоље ликовне радове.

Свечану академију, коју Педагошки завод традиционално организује, припремили су ђаци ОШ "Десанка Максимовић" Станари, "Свети Сава" Добој и "Ђура Јакшић" из Подновља. Свечаности су присуствовале бројне личности из политичког и јавног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана