Родитељи изабрали алтернативу

Анита Јанковић Речевић
Родитељи изабрали алтернативу

БАЊАЛУКА - Родитељи основаца у Српској, упркос увјеравању надлежних да је хотел “Небојша” безбједан за извођење ђачких екскурзија, одлучили су да издвоје коју марку више и повјерење укажу другом смјештајном објекту на Јахорини.

Уредни налази узорковане хране, воде, радних површина и брисева радника из хотела “Небојша” нису отклонили сумње забринутих родитеља, чија дјеца према плану и програму извођења школе ученика у природи ових дана бораве или ће боравити на Јахорини. Из бојазни за здравље своје дјеце и низа догађаја који су претходили привременој забрани смјештаја ђака у поменутом хотелу, а коју је Министарство просвјете и културе РС укинуло у четвртак, изабрали су други смјештај.

- Уговорен смјештај у хотелу “Небојша” имали смо прије забране ресорног министарства. Након те одлуке агенција нам је понудила алтернативно рјешење, то јест, хотел “Вучко” који је скупљи за око 40 КМ и он је остао наш избор. Поучени дешавањима из протеклих седмица родитељи нису жељели да ризикују и укинута забрана није ништа промијенила - истакла је директорка бањалучке Основне школе “Георги Стојков Раковски” Ивана Љубојевић,  чији ученици петог разреда од понедјељка бораве на Јахорини. 

Лекције у природи на Јахорини тренутно савладава и 86 ђака бањалучке ОШ “Бранко Ћопић”, чији су родитељи такође одлучили да повјерење поклоне хотелу “Вучко”.

- Школу у природи првобитно смо требали реализовати у хотелу “Небојша” и то од 26. маја. Све је било договорено, уговори потписани и само смо чекали термин поласка. Када је ресорно министарство забранило реализацију екскурзије агенција нам је понудила други смјештај, родитељи су пристали и ми смо измијенили елаборат и потписали нове уговоре. Када смо завршили те процедуре, Министарство просвјете је укинуло забрану, међутим није имало смисла по трећи пут радити све исто, а и жеља родитеља је била да дјеца бораве у “Вучку” - рекла је директорка школе “Бранко Ћопић” Бранка Шпирић. Додала је да се екскурзија изводи по плану и да немају никаквих проблема. 

-  Сва дјеца су здрава, а родитељи задовољни - казала је Шпирићева.  

Хотелу “Небојша” повјерење нису жељели поклонити ни родитељи чија дјеца похађају ОШ “Свети Сава” у Бањалуци. 

- Избор је пао на хотел “Вучко” који нам је понуђен као друга опција и екскурзију ћемо за стотинак ученика петог разреда реализовати средином јуна. Ту одлуку родитељи су донијели једногласно, није чак ни било дискусије - рекао је директор поменуте школе Мирослав Попржен. Он сматра да је сензационалистички приступ јавности и хајка која је вођења претходних седмица нанијела велику штету хотелу “Небојша” на Јахорини.

- Годинама смо водили дјецу у тај хотел и никада није било проблема. Ђаци су се кући враћали презадовољни, са мноштвом прелијепих успомена. Школе су се отимале за смјештај у њему јер имају мноштво реквизита и намјенски су се спремали за ђачке екскурзије - прича Попржен.

Одлуку о забрани екскурзија у “Небојши” донијело је ресорно министарство након што се разбољело десетак ученика бањалучке ОШ “Бранко Радичевић” који су боравили у том хотелу. Исто се почетком мјесеца десило и ђацима ОШ “Петар Кочић” из Приједора.

Штета

Менаџмент хотела “Небојша” јуче није желио коментарисати колика штета им је причињена због привремене забране извођења екскурзија, те како је то утицало на њихов углед. На својој “Фејсбук” страници раније су навели да о квалитету услуга које пружају говори деценијска традиција реализације школа у природи, наглашавајући да поједини бивши ђаци њихов хотел посјећују и сада, као одрасле особе, што је резултат позитивних утисака који су доживјели код њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана