Родић: ДНС ће у кампањи говорити и шта је добро урађено и гдје се гријешило

Срна
Родић: ДНС ће у кампањи говорити и шта је добро урађено и гдје се гријешило

ПРИЈЕДОР - Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Драгутин Родић изјавио је данас да ће ДНС кампању за предстојеће локалне изборе водити говорећи шта је добро рађено, али и гдје се евентуално гријешило, те да исто очекује и од других политичких субјеката.

Родић је на конференцији за новинаре рекао да је Приједор имао градоначелника из ДНС-а у посљедњих 16 година и да свако добронамјеран види да је то данас европски град који нема сличности са оним што је био до 2004. године.

Он је додао да се морају побољшати односи са другим нивоима власти.

"Приједор јесте од осам градова у Републици Српској једини који није под влашћу СНСД-а, али то не значи да не можемо да сарађујемо, него морамо у складу са надлежностима које произилазе из онога што раде одређени нивои власти", навео је Родић.

Он је нагласио да ДНС данас не зависи од појединца већ од снаге колектива и да као колектив ради све да избори побједу за оба нивоа власти у Приједору на предстојећим изборима, као и да побиједи воља грађана, а не бирачких одбора.

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић рекао је да је овај град до прије двије године словио за једну од најуспјешнијих локалних заједница по свим карактеристикама оцјењиваним од надлежних органа, институција и међународне заједнице.

"Радили смо континуирано и имали сарадњу са већином странака и једна смо од најмултиетничкијих средина у којима су се, доласком ДНС-а, стабилизовали политички односи и створили добри међусусједски односи", навео је Ђаковић.

Потпредсједник ДНС-а Душко Ивић рекао је да нису успјели покушаји дестабилизације странке, те да је она не само опстала, него и ојачала.

"Што се тиче коалиције на републичком нивоу, наш је мото да бисмо увијек жртвовали ДНС за Републику Српску, али никад Републику Српску за ДНС", нагласио је Ивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана