РиТЕ "Угљевик": План производње угља за девет мјесеци испуњен 108 одсто

Срна
РиТЕ "Угљевик": План производње угља за девет мјесеци испуњен 108 одсто

УГЉЕВИК- План производње угља у Руднику и термоелектрани "Угљевик" испуњен је са 108,6 одсто од почетка године до краја септембра, објављено је на сајту предузећа.

У овом периоду произведено је 1.578.414 тона угља.

Као добру вијест истичу да је потписан уговор о набавци великог багера, запремине кашике 16 метара кубних, чија се испорука очекује у наредном периоду.

Приоритет у испоруци угља имају једино запослени у предузећу, којима се испорука врши суботом и недјељом, као и "Градска топлана" у Бијељини, а излази се у сусрет и захтјевима појединих домова здравља и болница.

Сва друга физичка и правна лица су у редовном поступку испоруке угља, укључујући испоруке за Србију и Федерацију БиХ.

У руднику су потврдили да је актуелан велики пораст у потражњи угља из окружења, прије свега због несташице овог енергента у ФБиХ, што је главни разлог гужви које се стварају при испоруци.

На постројењу припреме и отпреме угља ради се планирани ремонт, а посебан акценат је дат замјени патоса грабуљара примарне дробилице, велики дио послова обухвата и санација усипног бункера, а у склопу ремонта раде се и редовни послови на тракастим транспортерима.

Реновирана је такозвана прозиваона, просторија у којој се у свакој смјени врши прозивка рудара, активности у вези са инфоримисањем и договор о распореду послова, што је био захтјев синдикалне организације.

Замијењена је стара и дотрајала столарија, уређено степениште, као и просторије за одржавање хигијене у прозиваони гдје свакодневно прође 300 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана