“Рибничанка” добија нову улогу

Данијела Бајић
“Рибничанка” добија нову улогу

РИБНИК - Дотрајали објекат некадашње “Рибничанке”, предузећа за производњу конфекције и промет робе, који се налази у центру општине Рибник ускоро би могао бити пренамјенован у канцеларијски простор и модерну мултифункционалну дворану, у склопу које би, између осталог, радили биоскоп и позориште.

Кључ у браву објекта акционарског друштва Рибничанка стављен је прије много година, а ово љето зграда је прешла у власништво општине, која није чекала да са пројектом за реконструкцију аплицира код европских фондова. Начелник Рибника Небојша Караћ каже да су имовинско-правни односи за зграду бивше Рибничанке коначно ријешени, чиме су створени услови за реконструкцију и стављање у нову намјену.

- Објекат је у веома лошем стању. Неопходно је замијенити столарију и урадити нови кров. Са реконструкцијом крећемо чим добијемо зелено свјетло европских фондова, а наш план је да дио објекта буде намијењен за канцеларије, у којима би били локални представници сви републичких институција, како би нашим суграђанима све било на једном мјесту - објаснио је Караћ. Додао је да је идеја да у другом дијелу објекта направе мултифункционалну дворану, односно Дом културе у склопу којег би био биоскоп, позориште, конференцијска сала и други садржаји.

Да центар ове локалне заједнице полако поприма ново рухо, показује и чињеница да ће до краја године бити урађена комплетна фасада и постављена нова столарија на згради општине, као и расвјета.

- У наредним мјесецима планирамо да средимо још један дио, тако да би до краја године комплетан центар ове општине могао добити нови изглед – испричао је Караћ. Оно што је јако значајно за суграђане, посебно родитеље предшколског узраста јесте то што се приводи крају изградња првог вртића, у који ће бити смјештено 65 малишана.

- Вртић градимо са владама Српске и Србије, која је недавно за завршетак радова донирала 80.000 марака. Вртић би кроз мјесец дана требао бити потпуно опремљен и отворен - казао је Караћ и додао да је још само остало да се опреми и Ватрогасни дом, који ће моћи да користе и околне општине. 

Туризам

Небојша Караћ, који је на мјесто начелника општине дошао лани, након што је на референдуму опозван претходни начелник, каже да планирају озбиљно да ради и на развоју туризма, јер имају огроман потенцијал.

- Циљ нам је такође да пољопривредну производњу подигнемо на виши ниво - рекао је Караћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана