Рибарском фештом отворена риболовна сезона

Срна
Рибарском фештом отворена риболовна сезона

Требиње - Риболовна сезона на ријекама и језерима којима газдује Спортско-риболовно друштво "Требиње" отворена је данас традиционалним дружењем у рибарској кући у Ластви код Требиња као и надметањем у прављењу рибљег котлића.

Предсједник овог друштва Мирослав Нинић каже да је ове године у воде Требишњице и њених језера убачено око 450.000 примјерака млађи калифорнијске и поточне пастрмке, те да се само за мјесец дана, откако су се почеле издавати риболовачке дозволе, у Спортско-риболовно друштво "Требиње" учланило више од 250 риболоваца.


Нинић напомиње да редовним акцијама порибљавања ово друштво настоји да очува рибљи фонд, али да је много значајнија мјера - забрана риболова у вријеме мријеста и борба против криволова.

Тадиционално је на фешти запаљено 56 мрежа и 38 парангала одузетих у криволову на водама Требишњице и њених језера, како би се скренула пажња јавности да је криволов, чији су виновници несавјесни појединци, строго забрањен.

У прављењу рибљег котлића најбоље умијеће показала је екипа "Горица", другопласирана је била екипа "Згоњево", док је трећепласирани био котлић тима "МИМ".

Признање за рибарење дуго више од 60 година уручено је Дани Марић, најпознатијој жени-риболовцу из Херцеговине.

Отварању риболовне сезоне присуствовали су љубитељи риболова из сусједних херцеговачких градова, те Никшића, Мостара и Дубровника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана