Ревакцинисани штићеници "Даун синдром центра"

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Седам штићеника "Даун синдром центра" из Бањалуке, Приједора, Лакташа и Котор Вароши и три радника ревакцинисани су данас "фајзером" против вируса корона у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске.

Начелник Ургентног центра УКЦ-а Славица Зељковић истакла је да ревакцинација штићеника "Даун синдром центра" указује на значај вакцинације и превенције, те се надају да ће их заштити и да ће моћи да наставе са активностима, како су то радили и до сада.

Зељковић је указала на све већи број ковид позитивних пацијената на дневном нивоу упућених у Ургентни центар и који се хоспитализују. "Данас имамо више од 260 хоспитализованих пацијената и више од 40 пацијената на респиратору, то је ситуација која није задовољавајућа, уз све то имамо веома мали број вакцинисаног становништва", рекла је Зељковићева новинарима.

Она је истакла да се грађани, поред Дома здравља и Инстуита за јавно здравство, против ковида могу вакцинисати и у УКЦ, а ако имају страх или неке недоумице могу се јавити вакциналном пункту УКЦ-а телефоном или лично доћи од 9.00 до 12.00 часова и добиће праве информације.

Директор "Даун синдром центра" Зоран Јелић рекао је да је данас организовано и "Прво велико инклузивно вакцинисање" и да су, поред штићеника Центра, вакцинисани и студенти дефектологије Независног универзитета у Бањалуци који су дошли да подрже своје пријатеље са којима ће радити.

 Јелић је захвалио генералном директору УКЦ-а Влади Ђајићу који је амбасадор особа са Дауновим синдромом за кога је рекао да на све начине пружа несебичну помоћ и залаже се за побољшање квалитета живота особа са Дауновим синдромом.

 Јелић је позвао родитеље особа са Даун синдромом да слушају струку због своје дјеце и свих осталих, те да се у што већем броју вакцинишу.

Студент четврте године дефектологије Вања Маркадић апеловао је да се сви заштите да би наставили са својим активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана