Респиратори из Русије стигли до Градишке

Љ. А.
Респиратори из Русије стигли до Градишке

БИЈЕЉИНА - Респиратори који су купљени од средстава прикупљених током акције “Респиратори за Српску” тренутно се налазе на царинском терминалу у Градишци, гдје се према ријечима секретара Градске организације Црвеног крста из Бијељине Перице Глигића, тренутно завршава административна процедура.

- Успјели смо да их из Русије довеземо до Градишке гдје смо нажалост заустављени док се не прикупе одређени папири. Од петка се боримо са бирократским проблемима иако смо ми по уредби Савјета министара БиХ испоштовали свој дио обавеза који се односе на то да прикупимо изјаве од болница у Српској да прихватају ову донацију. Надамо се да ћемо што скорије завршити сву потребну папирологију како би се респиратори уручили здравственим установама - рекао је Глигић.

Према његовим ријечима, акцију су покренули привредници који су средства за набавку неопходних респиратора уплаћивали на рачун бијељинског Црвеног крста, а купљено је укупно 50 респиратора из Русије.

Бијељина ће, према ријечима Глигића, добити шест респиратора, док ће остале болнице у РС добити између шест и девет респиратора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана