Рената Обрадовић Поповић новоизабрана предсједница Актива жена Градске организације СНСД-а Градишка

Г.С.
Рената Обрадовић Поповић новоизабрана предсједница Актива жена Градске организације СНСД-а Градишка

ГРАДИШКА - Рената Обрадовић Поповић изабрана је за предсједницу Актива жена Градске организације СНСД-а Градишка на данас одржаној 4. конференцији Актива жена.

Обрадовић Поповић је рекла да јој је част бити новоизабрана предсједница Актива жена Социјалдемократа Градишка и нагласила да ће са чланицама Актива наставити са препознатљивим радом са циљем да и даље остану најјачи и најорганизованији Актив жена у Градишци.

„Наш фокус у наредном периоду ће бити едукација и веће укључивање жена у политику. Такође ћемо радити на заштити здравља жена нарочито када је у питању репродуктивно здравље, Борићемо се равноправност полова али и за међугенерацијску равноправност као и за поштовање права дјеце”, рекла је Обрадовић Поповић.

Досадашња предсједница Ранка Перић Ромић река је да је након осам година руковођења Активом жена Социјалдемократа Градишка дошло вријеме да се повјерење да другој особи истичући да нема дилему да ће Рената Обрадовић Поповић то радити и боље од ње.

Предсједница Актива жена СНСД-а Нада Тешановић честитала је новоизабраној предсједници Ренати Обрадовић Поповић додајући да се нада наставку добре сарадње коју је имала са претходне двије предсједнице, Маријом Цвјетковић и Ранком Перић Ромић.

Тешановићева је истакла да је задовољна са активностима актива жена СНСД-а на нивоу Републике Српске и нагласила да су у раду актива на првом мјесту дјеца, образовање и здравство те да ће се и даље учествовати у креирању приједлога законе како би се дошло до најбољих рјешења.

„Наравно да има проблема али ако нас је више проблеме можемо лакше рјешавати зато апелујем на све жене у странци да што више привуку друге жене симпатизере да нам се придруже да се ујединимо како би Република била што јача и љепша”, рекла је Тешановићева, преноси Радио Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана