Реквизити спортских асова стигли у Дрвар

Јелена Станић
Реквизити спортских асова стигли у Дрвар

ДРВАР - Поставка спортских реквизита, међу којима су комплетна опрема најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, као и потписани дресови фудбалских звијезда попут Дијега Арманда Марадоне, стигла је у Дрвар, а сви који желе моћи ће да је погледају током викенда у Радничком дому.

У оквиру “Музеја спорта” посјетиоци ће моћи да уживају у више од 300 реквизита из богате колекције Бориса Врховца, који је за “Глас Српске” истакао да је одлуку да у Дрвару буде организована ова поставка донио на иницијативу Александра Кунића.

Ова тродневна изложба, за коју је улаз бесплатан, има и хуманитарни карактер, а кутије за добровољне прилоге постављене су у Радничком дому.

Врховац је објаснио да ће посјетиоци у њих моћи да ставе новац који је намијењен за најмногобројнију породицу у Дрвару.

- Људи дају колико могу, а донирани новац ћемо предати представницима Српске православне цркве у овом граду, те ће они одлучити која је то породица којој је новац најпотребнији. Мој једини услов је да буде најбројнија породица, остало остављам њима на вољу - казао је Врховац.

Он је нагласио да се на овој спортској изложби, између осталог, могу видјети потписани дресови фудбалских звијезда попут Бразилца Пелеа и Аргентинца Марадоне, као и других асова из разних спортова, од којих неки воде поријекло из Крајине, као што је дрес Дрварчанина Петра Кунића, рукавице голмана Црвене звезде Милана Борјана, као и дрес кошаркаша Дарка Миличића.

- Послије Дрвара, поставка ће бити у Београду, Скопљу, Бриселу и Катару. Дрвар је данас центар свијета када је ријеч о спорту - истакао је Врховац у петак на отварању изложбе.

Овом јединственом догађају у западнокрајишкој општини присуствовали су бројни Дрварчани, као и начелница општине Душица Рунић, делегат из реда Срба у Дому народа Парламента ФБиХ Горан Броћета, као и директор Цивилне заштите РС Милан Новитовић, а најбројнији су били основци и средњошколци.

Рунићева је казала да Дрварчани дугују захвалност Борису Врховцу јер имају прилику да виде вриједне спортске експонате.

- Изложба је заиста вриједна и драго нам је да је стигла и у наш град. Очекујемо да ће још већа посјећеност бити у суботу - рекла је Рунићева.

Ученици

Борис Врховац је казао да су у сарадњи са представницима општине Дрвар договорили организоване посјете ученика и из околних општина у РС и ФБиХ.

- Замислите само срећу на дјечијем лицу када виде предмете својих спортских идола, од дресова Леа Месија, Кристијана Роналда, до рукавице Мајкла Тајсона - рекао је Врховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана