Реконструисана зграда Основног суда у Мркоњић Граду: У бољим условима до још завиднијих резултата

Г. С.
Реконструисана зграда Основног суда у Мркоњић Граду: У бољим условима до још завиднијих резултата

МРКОЊИЋ ГРАД - У Мркоњић Граду јуче је свечано отворена реконструисана зграда Основног суда чију обнову је финансирала Делегација ЕУ, а опремање омогућила Влада Републике Српске.

Зграду у чију је обнову уложено укупно 540.000 КМ предали су на употребу шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер и предсједник Основног суда у Мркоњић Граду Дражен Вулин.

Сатлер је рекао да је ЕУ у протеклих 15 година у правосуђе у бројним градовима и општинама у БиХ уложила више од 50 милиона евра.

- Драго ми је да отварамо ново поглавље које ће омогућити особљу адекватан рад - навео је Сатлер.

Свечаности  су присуствовали министар правде РС Милош Букејловић, предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Халил Лагумџија, начелник Мркоњић Града Драган Вођевић и начелници седам општина овог краја.

Букејловић је поручио да ће ресорно министарство и Влада Српске наставити да подржавају развој правосудног система у Српској те нагласио како вјерује да ће Основни суд у Мркоњић Граду у реконструисаној згради остваривати још боље резултате.

- Основни суд је закључно са јуном прошле године имао 122 процента ријешених предмета у односу на прилив. И поред ових завидних резултата надам се да ће бити још ефикаснији у новим и бољим условима за рад - рекао је Букејловић и захвалио Делегацији ЕУ у БиХ за финансијску подршку за пројекат реконструкције, Влади Шведске која је издвојила средства за израду пројектне документације, али и активном учешћу ВСТС-а.

- Влада Српске уложила је 50.000 КМ за опремање те је обезбиједила неопходне дозволе за реализацију пројекта - навео је Букејловић.

Зграда Основног суда у Мркоњић Граду била је у веома лошем стању, а у обновљеном објекту проширен је дио постојећих канцеларија, реконструисан простор архиве за смјештај судских предмета и докумената, урађена нова и модерна судница, а прилагођена је и особама са потешкоћама у кретању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана