Реаговање Општинског одбора ПДП-а Котор Варош: Побољшани услови за ватрогасце

Глас Српске

Поводом текста под насловом "Сакан крчми имовину Ватрогасног друштва", који је објављен у "Гласу Српске" од 6. јула 2017. године, Општински одбор ПДП-а Котор Варош жели да истакне да је грађанима Котор Вароша добро познато ко су подносиоци пријаве против старјешине Ватрогасног друштва Недељка Сакана.

Ово није први случај да исти људи покушавају управљати Ватрогасним друштвом из сјене, кријући се иза анонимних пријава, јер су то радили и када су у питању претходна руководства. Старјешина Ватрогасног друштва Котор Варош је спреман одговарати за злоупотребу положаја уколико надлежни органи утврде да је било неправилности у раду. Полиција и истражни органи ће утврдити да ли се поменута пријава темељи на чињеницама и доказима или на празним причама које се испредају по локалним кафанама. Уколико се докаже супротно, старјешина ће у складу са правилником покренути дисциплински поступак против радника који су иницијатори пријаве и који се већ дужи низ година баве сплеткарењем, имајући у виду да су својим чином нанијели велику штету угледу поменуте установе и локалне заједнице.

Једина истина је да су од доласка актуелног старјешине на чело Ватрогасног друштва предузете бројне активности усмјерене на подизању степена заштите од пожара и стварање бољих услова за рад ватрогасаца. Ватрогасна јединица је опремљена новим одијелима за интервенције, чизмама, кацигама, заштитним рукавицама, набављена су и нова цријева и пумпе, а у плану је и у сарадњи са општином набавка мањег интервентног возила. Такође, набављена је савремена опрема за спасавање унесрећених након саобраћајних несрећа и саниране и просторије за рад јединице.

Из свега наведеног се може закључити да су услови за рад знатно побољшани, а повећана су и примања радника.

Општински одбор ПДП-а Котор Варош

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана