Разријешена четворица начелника у општини Котор Варош

Д. Г.
Разријешена четворица начелника у општини Котор Варош

Котор Варош - Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан разријешио је четворицу вршилаца дужности начелника општинских одјељења за које је Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе РС утврдила да не испуњавају услове.

Сакан је потврдио да је разријешио начелнике Одјељења за финансије Драгану Петрушић (ПДП), Одјељења за просторно уређење Бориса Марковића (ПДП), Одјељења за друштвене дјелатности Њемању Панића (ДНС) и Одјељења за привреду Предрага Тешића (СП). Први човјек општине Котор Варош покушава том одлуком да превазиђе кризу у општинској управи изазвану налогом Управне инспекције да спорни начелници буду разријешени и именовани нови који задовољавају критеријуме за рад у управи прописане законом.

Сакан је покушао да ријеши проблем предложивши на прошлоседмичној сједници Скупштине општине разрјешење четири начелника, али одборници СДС-а, ПДП-а, СДА и СП-а, који заједно са ДНС-ом чији представници нису били на тој сједници чине скупштинску већину, нису подржали тај приједлог. Одлуку су образложили чињеницом да Сакан није предложио именовање нових начелника.

Сакан је одмах послије сједнице најавио да ће сам разријешити спорне начелнике и одржао ријеч.

- Тачно је да сам разријешио вршиоце дужности начелника, јер ми је намјера да у потпуности извршим акт Управне инспекције. Све процедуре ће бити спроведене у складу са законом и општина ће наставити нормално да функционише. О одлуци сам обавијестио Управну инспекцију и чекам њихово изјашњење - рекао је Сакан.

Вршилац дужности начелника Одјељења за општу управу Славен Момић (СДС), за којег је инспекција такође утврдила да не испуњава услове, је у међувремену отклонио недостатке положивши стручни испит, а једини који од почетка испуњава услове је вршилац дужности начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Слободан Гелић (СДС).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана