Разграбљени календари са Путиновим ликом

М. В.
Разграбљени календари са Путиновим ликом

Градишка - Улични продавци новогодишњих и црквених календара у Градишци задовољно трљају руке, а највећу зараду донио им је руски предсједник Владимир Путин јер купци не питају колико кошта календар са његовим ликом.

Претходних година најбоље су продавани календари са ликом Радована Караџића, Ратка Младића, Драже Михаиловића и Тита, а ове године грађани желе да их са зида "гледа" Путин.

Продавац Зоран Ђорђић каже да је на повећање продаје највише утицало то што у многим фирмама ове године стежу каиш, па календаре поклањају само најближим сарадницима.

- Права је јагма за календарима са Путиновим ликом, јер га многи виде као заштитника српског народа и РС. Многи чак ни не питају за цијену, важно им је само да их Путин "посматра" са зида - прича Ђорђић.

Занимљиво је, каже, да су веома тражени и календари са Титовим и Младићевим ликом.

- Календаре са Титовим ликом купују старије генерације и то је постала традиција, јер вјероватно желе да их подсјећа како се живјело за вријеме његове владавине - сматра Ђорђић.

Осим календара, који коштају четири марке, улични продавци у Градишци нуде и иконе на дрвету и честитке. Зарада није велика, али је боља него претходних година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана