Разговарано о изградњи Спомен-подручја Доња Градина

Срна
Разговарано о изградњи Спомен-подручја Доња Градина

Козарска Дубица - Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за Доњу Градину Дарко Бањац разговарао је са Његовим преосвештенством владиком пакрачко-славонским Јованом Ћулибрком о изградњи Спомен-подручја Доња Градина и положају Срба на територији Хрватске.

Бањац је нагласио значај Спомен-подручја Доња Градина за сва будућа покољења, како се злочин почињен током Другог свјетског рата никада не би поновио.


"Свако мишљење Владике Јована у вези са положајем Срба на територији Хрватске, као и мишљење о Доњој Градини, драгоцјено је због великог знања и искуства које владика има", навео је Бањац.

Он је током јучерашњег састанка у Новој Градишци упутио владики пакрачко-славонском Јовану Ћулибрку позив да током фебруара посјети Доњу Градину и општину Козарска Дубица.

"Разговарали смо о положају грађана православне вјероисповијести. Упознат сам са њиховим тешким положајем, поготово јер црква која је срушена у Новој Градишци према Регулационом плану не може и не смије да буде изграђена на истом мјесту", каже Бањац.

Он је додао да је тема састанка била и пакрачка библиотека, која је након Хиландарске највећа библиотека у оквиру Српске православне цркве и која је у поступку обнове.

Бањац је изразио задовољство што је са владиком Јованом разговарао о неколико тема, те што ће његова посјета Козарској Дубици бити реализована.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана