Разбој Љевчански код Српца: Друштвени дом оживљава село

Д. Ј.
Разбој Љевчански код Српца: Друштвени дом оживљава село

СРБАЦ - Изградња друштвеног дома у Разбоју Љевчанском код Српца ушла је у посљедњу фазу, 100.000 марака за завршне радове обезбиједила је Влада Републике Српске.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Јордан Куваља рекао је да је у току постављање унутрашње столарије, опремање просторија, изградња надстрешнице, вањско уређење, изолација и фасада објекта, а у наредном периоду на реду је инсталација гријања.

- Завршетком радова добићемо око 550 квадратних метара функционалног простора за културни и друштвени рад, едукацију пољопривредника и окупљање мјештана.

Имаћемо канцеларије за рад Савјета мјесне заједнице и удружења грађана “Мој Разбој” и велику салу за наступе Ансамбла народних игара “Лијевче” - рекао је Куваља.

Он истиче да ће овај објекат подарити њиховој мјесној заједници нови сјај и служити на понос свим мјештанима.

- Већ смо имали прилику да организујемо разне фолклорне манифестације, које су биле чак и међународног карактера јер смо прошле године угостили културно-умјетничко друштво из Мексика. Изградњом дома имаћемо услове за још квалитетнија дешавања, а кроз зборове грађана договараћемо будуће пројекте, што ће допринијети још већем развоју нашег села - рекао је Куваља.

Помоћ у изградњи дома пружила је и Влада Србије у износу од 75.000 евра те предузећа и привредници из Разбоја Љевчанског који су донирали 140.000 КМ.

- Финансијску подршку нам је пружила и општина Србац, која је предвидјела овај пројекат планом капиталних инвестиција и кандидовала га код Владе РС за добијање донаторских средстава - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана