Ратковић у ноћи убиства излазио са посла

Небојша Томашевић
Ратковић у ноћи убиства излазио са посла

Бањалука - Свједоци тужилаштва медицинске сестре болнице у Требињу Славица Косовић и Гордана Ромовић казале су јуче у бањалучком Окружном суду да је оптужени Миљан Ратковић у вријеме убиства кик-боксера Марка Ђерића излазио из болнице, гдје је радио.

Оне нису могле да се сјете у колико часова је он тачно излазио нити у колико се вратио.

Осим Ратковића, за убиство Ђерића оптужени су Дако Пикула (29) и Радован Андрић (19). Њих Специјално тужилаштво РС терети за саучесништво у убиству требињског кик-боксера Марка Ђерића, који је усмрћен 24. маја прошле године у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице.

- У ноћи убиства радили смо ноћну смјену Ратковић и ја. Он је прво око 23 часа изашао напоље и вратио се за 15 минута. Иза поноћи смо пацијентима дали терапију и послије смо сједили у сестринској соби. У једном тренутку је казао да га зове друг и да мора изаћи, не знам колико је часова било. Вратио се након неког времена и био је задихан. За вријеме његовог одсуства обишла сам пацијенте два до три пута, а обилазим их свако пола сата до сат - казала је Славица Косовић.

Свједок Гордана Ромовић је испричала да је у ноћи убиства Ђерића Ратковић дошао код ње на уролошко одјељење око 1.15 часова из задржао се најдуже до 1.45 часова.

- Казао је да иде у лабораторију. Послије два дана смо се случајно срели и питао ме хоћу ли, ако буде требало, посвједочити да је ту ноћ био код мене. Казала сам му да хоћу рећи истину, како је било - испричала је Ромовићева.

Свједок Радослав Кљајић је казао да је у ноћи убиства Ђерића видио Ратковића и Пикулу у близини требињске болнице како разговарају. Он се није могао сјетити колико је било часова када их је примијетио.

Према оптужници, убиство Ђерића почињено је из безобзирне освете. Њега је убио Ратковић хицима из аутоматске пушке по наговору Пикуле. Андрић је у оптужници означен као особа која је послије убиства сакрила пушку, која није пронађена. Иначе, судски процес је пребачен у Бањалуку, јер је Пикула, који је био шеф кабинета требињског градоначелника Славка Вучуревића, син судије требињског Окружног суда Милосава Пикуле.

Ауто

Свједок тужилаштва Милана Милојевић казала је да је у ноћи злочина видјела аутомобил с двоја врата у близини зграде убијеног Марка Ђерића.

- Враћала сам се кући из ноћног клуба "Мерлот" око два часа ујутро. Ауто је био на раскрсници улица Милоша Обилића и Бановић Страхиње. То знам јер су му блицнули фарови када сам наишла. Дошла сам кући и заспала. Пробудила ме бака која је чула буку и полицију. Када сам сишла испред зграде, чула сам да је убијен Марко Ђерић - казала је Милојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана