Распуштен Градски одбор ПДП-а Приједор - слиједи искључење пет чланова

Срна
Распуштен Градски одбор ПДП-а Приједор - слиједи искључење пет чланова

ПРИЈЕДОР - Градски одбор ПДП-а Приједор је распуштен, а за повјереника странке именован је досадашњи предсједник овог одбора Миодраг Деретић, изјавио је данас предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

"Ово је једногласна одлука Предсједништва ПДП-а од прије два дана. Нема коалиције са владајућим СНСД-ом у било којој локалној заједници у Републици Српској", рекао је Бореновић на конференцији за медије у Приједору.

Деретић је најавио да ће Предсједништву ПДП-а предложити да из странке буду искључени Далибор Грабеж, Ранко Смиљанић, Младен Колунџија, Бојан Мартић и Радован Мартић.

"Да бисмо имали чисту стартну позицију једино рјешење је да поједине људе искључимо из ПДП-а који су били кључни људи, а радили за СНСД без икаквог стида и срама", навео је Деретић.

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је Приједор посљедња локална заједница у којој је дио Градског одбора партије имао некакву сарадњу са СНСД-ом забилазећи одлуке Предсједништва.

"Сада стављамо тачку на то. То је једна порука коју желимо да пошаљемо - да желимо чисте ситуације. Ови људи који су данас овдје су испоштовали договор и радили за /канидата опозције за градоначелника Приједора/ Горана Предојевића. Дио људи није и ми нисмо имали друго рјешење", додала је Тривићева.

Приједорски ПДП у неформалној је коалицији са СНСД-ом од почетка 2019. године и учествује у расподјели власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана