Расписан конкурс за откуп књига објављених у протекле три године

срна
Foto: илустрација

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс за откуп књига објављених у протекле три године за шта ће укупно бити обезбијеђено 70.000 КМ.

Од укупног износа средстава, 20.000 КМ биће реализовано путем овог конкурса за откуп књига, а преостали износ од 50.000 КМ ће се реализовати преко Друштва библиотекара Републике Српске, које има статус струковног репрезентативног удружења у области библиотечке дјелатности, саопштено је из ресорног министарства.

Конкурс, који је доступан на порталу Владе Републике Српске на страници Министарства просвјете и културе Републике Српске, биће отворен до 13. децембра. На овај начин биће омогућено попуњавање библиотечких фондова према властитим потребама библиотека, чиме ће се обезбиједити много већа ефикасност.

Избор најбољих публикација које пристигну на конкурс за откуп књига вршиће Комисија за откуп књига именована од Министарства просвјете и културе Репубике Српске.

У обзир ће се узети књиге од значаја за културу и умјетност Републике Српске из сљедећих категорија: домаћа књижевност - проза, поезија, есеји, драма, критика, књиге за дјецу, преведена књижевност - проза, поезија, есеји, драма, критика објављена од издавача из Републике Српске, те публикације из области умјетности и културе које промовишу наше културно насљеђе и савремену културу и умјетност.

Критеријуми за избор и селекцију публикација за откуп су: укупна књижевна и умјетничка вриједност дјела, културни и јавни интерес објављивања дјела, промоција и афирмација књижевности и културе Републике Српске, као и квалитетна реализација садржаја и техничка опремљеност публикације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана