Расписан конкурс за изградњу система за наводњавање у Братунцу

Срна
Расписан конкурс за изградњу система за наводњавање у Братунцу

Братунац - Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић потврдио је Срни да је Јединица за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске објавила Позив за достављање понуда за изградњу система за наводњавање у овој општини.

Овај пројекат вриједан је око осам милиона КМ и биће финансиран кредитом Свјетске банке и уз учешће општине Братунац у износу од 15 одсто укупне вриједности пројекта.


Братунац ће изградњом овог система бити прва општина у Српској и БиХ чије ће комплетне сјетвене пољопривредне површине и комплекси воћњака бити обухваћени наводњавањем.

Системи за наводњавање плантажа малине и других већих воћњака, те сјетвених површина биће изграђени на подручју свих 23 мјесне заједнице ове општине и тиме ће бити обухваћене све веће пољопривредне површине које се обрађују или су под воћем, на цијелом братуначком подручју.

"Већину средстава обезбјеђују Влада Републике Српске и Свјетска банка, а општина ће се кредитно задужити да се реализује тај пројекат који треба да се исплати за двије године", прецизирао је Млађеновић.

Млађеновић каже да се очекује да реализација овог пројекта почне на прољеће и да ће се већ ове године осјетити његови резултати, односно да ће се повећати принос захваљујући редовном наводњавању воћњака и засијаних површина поврћем, воћем и житарицама.

Одборници Скупштине општине Братунац на првој редовној сједници овог сазива донијели су одлуку о кредитном задужењу општине на износ од 1,4 милиона марака за учешће у изградњи система за наводњавање.

Крајњи рок за достављање понуда је 9. фебруар и тог дана биће отворене приспјеле понуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана