Расавац постао боље мјесто за живот

Д. Ј.
Расавац постао боље мјесто за живот

Србац - Мјештани Расавца код Српца, као и бројни гости, окупили су се како би обиљежили завршетак асфалтирања локалног пута у њиховом селу у дужини од 2,2 километра.

Вриједност инвестиције била је око 247.000 КМ, а средства су обезбиједили општина Србац и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у склопу пројекта руралног развоја “ИФАД”.

Мјештанин Стево Новаковић рекао је да им асфалтни пут много значи јер у селу има око 100 становника, од којих је велики број младих.

- Сад кад је прошао асфалт имамо осјећај као да живимо у неком другом мјесту - рекао је Новаковић.

Један од најстаријих мјештана, 73-годишњи Војислав Новаковић, каже да ће асфалт посебно значити ђацима којима је школа удаљена око четири километра.

- Некад сам ишао пјешке у Србац по блату и прашини. Дјеца се више неће морати тако патити. Хвала свима који су омогућили да Расавац буде много боље мјесто за живот - рекао је Новаковић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да је ово само једна од неколико вриједних инвестиција које реализују заједно са ресорним министарством у склопу пројекта “ИФАД”.

- При крају је изградња пумпне станице и 9.500 метара водоводне мреже у Жупском Разбоју, на коју би требало да се прикључи око 40 домаћинстава. Пројекат је вриједан 151.629 КМ, од чега ће министарство обезбиједити 119.093 КМ, а остатак локална управа - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана