Расадник обмануо малинаре и Jапанце

К. Ћ.
Расадник обмануо малинаре и Jапанце

Братунац - Општина Братунац принуђена је да откаже подјелу садница малине које је ове јесени требало да, у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу ЈИЦА, обезбиједи за 250 пољопривредника, потврдио је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Раденко Радовић.

Он је нагласио да је око 300.000 садница малине требало да испоручи расадник НЕКО из Бугојна који није испоштовао уговор са ЈИЦА и обавезе које је преузео након што је на тендеру изабран као најповољнији добављач.

Радовић је нагласио да су због тога произвођачи изложени беспотребним трошковима за припрему парцела, те поручио да се подјела садница одгађа до прољећа.

- Пољопривредни произвођачи који су се пријавили на јавни позив немају обавезу да поново конкуришу, јер ће сви бити увршћени у подјелу садница, које ћемо набавити до прољећа 2016. године - рекао је Радовић.

Он је подсјетио да су из расадника НЕКО у октобру тражили од братуначке општине и ЈИЦА да буде одгођена испорука уговореног броја садница малине.

- Представници општине и ЈИЦА су 18. новембра обишли расадник у Бугојну и на лицу мјеста се увјерили да изабрани добављач нема могућности да испоручи уговорени број садница - рекао је Радовић.

Истакао је да су општина и ЈИЦА одлучиле да о томе обавијесте изабране кориснике пројекта "Обнављање и подизање нових засада малине и купине".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана