Рајски Филипини остварили снове Дајани Шњегота из Разбоја Љевчанског код Српца

 Дејан Јовичић
Рајски Филипини остварили снове Дајани Шњегота из Разбоја Љевчанског код Српца

СРБАЦ - Рајске плаже и нетакнута природа Филипина јесу истински рај на земљи, а љубазност локалних мјештана која се осјећа на сваком кораку употпунила је очаравајућу слику овог архипелага с више од 7.000 острва.

Ово су ријечи Дајане Шњегота из Разбоја Љевчанског, представнице БиХ на недавно одржаном такмичењу “Miss Earth” гдје је у конкуренцији 86 дјевојака из цијелог свијета освојила титулу мис фотогеничности.

На Филипинима је провела мјесец дана, а за то вријеме присуствовала је манифестацијама, обишла музеје, испробала домаћу кухињу те се окушала у традиционалним плесовима.

- Дјевојке су биле сврстане у групе “ваздух”, “вода”, “ватра” и “еко група”. Ја сам била дио групе “вода” и база нам је била у хотелу у Манили одакле смо авионом путовале на острва и упознавале се с локалним становништвом и обичајима - казала је Шњегота, која је у овој рајској земљи остварила своје снове.

На острвима су биле смјештене у малим колибама надомак плаже које су биле посебна атракција, а простор је дијелила са мис Словеније, Леом Прстец, која је ушла у топ 20 најљепших.

- С овом дивном дјевојком остала сам у пријатељским односима, а однос и са осталим учесницама био изузетно добар. Ни у једном тренутку није се осјетио такмичарски дух - казала је Дајана.

Нагласила је да су их мјештани стално обасипали поклонима и пажњом. Прије финалне вечери, одржана су такмичења, попут дефилеа у хаљинама и купаћим костимима, а млада Српчанка једна је од ријетких Европљанки која се окитила неком од награда.

- Учествовала сам и у талент шоуу, показавши дио наше традиције и културног насљеђа играјући фолклор. Захваљујући општини Србац и Удружењу жена обезбиједила сам поклон у виду змијањског веза с поруком “Поздрав из Српца” који ће ићи на аукцију - рекла је Шњегота.

Завршница избора одржана је у комплексу “Окада Манила” у чију је изградњу јапански милијардер уложио 2,4 милијарде долара, а према Дајаниним ријечима све је било на врхунском нивоу.

- Посебно бих захвалила креаторки Марији Кнежевић која шије уникатне одјевне предмете и чије креације су изазвале велику пажњу и учиниле да се осјећам раскошно на сцени. Захвална сам и дјевојкама са “Инстаграм” профила ла_белла_схоппинг које су од почетка пратиле мој пут - казала је ова млада Српчанка, која је недавно уписала студиј Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањалуци јер сматра да је образовање кључ успјеха.

И села бирају мисице

Такмичења у љепоти веома су популарна на Филипинима и имају вишедеценијску традицију, а врло често се око малог екрана за вријеме овог догађаја окупљају читаве породице. Изборе за мис на Филипинима имају чак и школе, села и градови.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана