Радовић: Министарство и Омбудсман на истом задатку

ГС
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је током састанка са омбудсманом за дјецу Републике Српске Драгицом Радовић да Министарство предузима активности да свој дјеци у Српској обезбиједи једнако право на образовање, посебно дјеци у руралним срединама и дјеци са сметњама у развоју.

Тривићева и Радовићева разговарале су данас о активностима које Министарство просвјете и културе спроводи са циљем побољшања положаја дјеце у друштву, саопштено је из тог министарства.

"Разговарано је и о спровођењу хигијенско-епидемиолошких мјера у школама и констатовано да се школе придржавају препорука Института за јавно здравство Републике Српске, као и да број ученика у изолацији стагнира", наводи се у саопштењу.

Радовићева је оцијенила позитивним редовно одвијање наставе у Републици Српској и поздравила напоре Министарства у овом правцу, те констатовала да су двије институције на истом задатку и путу када је ријеч о унапређењу положаја дјеце у Републици Српској, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана