Радови у Рогатици у пуном јеку: Зграда општине облачи ново рухо

С. М.
Радови у Рогатици у пуном јеку: Зграда општине облачи ново рухо

РОГАТИЦА - Зграда општине у Рогатици ускоро ће добити нови изглед јер су у току утопљавање и обнова фасаде, а ти радови финансирани су из локалног буџета.

Ријеч је о згради у којој су смјештене све службе општинске управе, која је грађена почетком 50-их година прошлог вијека за потребе рогатичког среза који је покривао подручје садашње општине Рогатица и дијелове сусједног Сокоца, Хан Пијеска, Пала и Вишеграда. Од тада, осим повременог кречења, није било већих радова. Мало је познато  да горњи спрат зграде “лежи” на храстовим гредама. У томе се није оскудијевало и штедјело и отуда њихово вишедеценијско трајање, које ових дана добија нове димензије.

Начелник општине Милорад Јагодић истиче да је, након прошлогодишње замјене вањске и унутрашње столарије, на ред дошло побољшање енергетске ефикасности зграде, замјена олука и потковице стреха.

- На основу спроведене тендерске процедуре радови су повјерени фирми “Примус” из Рогатице. Они су се обавезали да ће их обавити у року од 90 дана уз инвестицију од 162.000 марака - рекао је Јагодић.

Радови су у пуном јеку и, како у име грађевинара каже Милад Обреновић, већ је урађено више од 30 одсто посла. У погодби је, додао је, и облагање стубова на улазу и дијелу предулазног простора фундермакс плочицама. Са тим измјенама и уз бојење фасаде, зграда општине добиће сасвим нови изглед, али и знатно уштедјети енергију за гријање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана