Радојичић: Иновационом центру три пословна простора

Срна
Радојичић: Иновационом центру три пословна простора

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас пословни простор у овом граду који би на наредној сједници Скупштине града требало да буде додијељен Фондацији "Иновациони центар Бањалука" са искључивом намјеном за оснивање и подршку старт-ап предузећима и нагласио да је то дио укупне политике Града да ради на побољшању пословног амбијента и могућностима за ново запошљавање.

"жИовациони центар Бањалукаж је један од својеврсних инкубатора за старт-ап фирме и успјешно ради тај посао, а Град располаже одређеним бројем пословних простора које може дати на кориштење", рекао је Радојић током посјете пословног простора у Улици Младена Стојановића.


Он је додао да ће иновационом центру овај пут бити додијељена три пословна простора, укупне површине 350 метара квадратних, саопштено је из Градске управе.

"Ријеч о пословима који су модерни, боље плаћени и који одавде можете да радите за било коју фирму у свијету. Поготово је то интересантно за младе који траже посао", поручио је Радојичић.

Директор "Иновационог центра Бањалука" Драго Гверић, рекао је да је овај центар до сада подржао успостављање више од 30 нових предузећа у којима је 250 људи нашло посао.

"У протеклој години смо у потпуности попунили капацитете жИновационог центраж и градској администрацији смо изложили приједлог да заједнички почнемо дјеловати на овај начин, односно да нам Град омогући нове пословне просторе за смјештај предузећа", нагласио је он.

Гверић је истакао да интерес за предузетништво постоји и прилично се пробудио у посљедње двије године.

"Људи су вољни да сопственим снагама реализују нове пословне идеје, углавном је ријеч о сектору ИТ бизниса и креативне индустрије и извозно су оријентисани", закључио је Гверић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана