Радно вријеме недјељом у трговинама у Челинцу до 14.30 часова

Срна
Foto: Илустрација

ЧЕЛИНАЦ- Радно вријеме недјељом у трговинским објектима у општини Челинац од данас је ограничено до 14.30 часова, рекао је начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славиша Блаженовић.

Блаженовић је истакао да су ступањем на снагу одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, угоститељску и занатско-предузетничку дјелатност на подручју општине Челинац стечени услови за скраћење радног времена недјељом.

– Предлагању и усвајању ове одлуке у Скупштини општине претходио је разговор са послодавцима, радницима и купцима, гдје су усаглашени ставови око радног времена недјељом – навео је он.

Блаженовић је навео да су кроз свеобухватну расправу усагласили да се радно вријеме недјељом скрати за једну смјену, што се показало као прихватљиво за грађане, раднике, али и послодавце.

Он је навео да радно вријеме трговинских објеката радном даном и суботом може трајати од 6.00 до 22.00 часа.

Блаженовић је нагласио да је истом одлуком дефинисано радно вријеме и у другим дјелатностима, док је како каже сама одлука прилагођена и усклађена са законским прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана