Радници Туристичке организације у Сребреници крили оптичке нишане

К. Ћ.
Радници Туристичке организације у Сребреници крили оптичке нишане

Сребреница - Скупштина општине Сребреница на данашњој ће сједници затражити одговорност особе из сребреничке Туристичке организације која је у просторијама организације у Културном центру неовлашћено држала оптичке нишане за пушке, као и радника који је покушао да то прикрије.

Портпарол ЦЈБ Зворник Миљан Бобар потврдио је јуче да је сребреничка полиција у сриједу пронашла шест оптичких нишана за пушке приликом противдиверзионог прегледа објекта Културног центра. Преглед је обављен прије почетка пријема поводом 1. марта, којег Бошњаци славе као такозвани дан независности БиХ.

- Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина, који је наложио предузимање свих мјера у вези са утврђивањем поријекла и намјене пронађених предмета - рекао је Бобар и додао да је у току истрага.

Нишани су пронађени када је службеник Туристичке организације покушао да их изнесе из канцеларије у картонској кутији. Полицајцу је прво рекао да носи тонере за штампач, а након што су пронађени нишани казао је да га је прије противдиверзионог прегледа позвао радник С. Ј. и рекао му да изнесе кутију и након прегледа врати у канцеларију.

Начелник Сребренице Младен Грујичић оцијенио је недопустивим да се у објекту једне јавне установе држе такви предмети. Потпредсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић истакао је да морају бити спријечене све активности које би могле угрозити безбједносну ситуацију у Сребреници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана