Радници ШГ “Оштрељ-Дринић” неће новог директора

Маријана Миљић Бјеловук
Радници ШГ “Оштрељ-Дринић” неће новог директора

ДРИНИЋ - Радници Шумског газдинства “Оштрељ-Дринић” из Дринића данас су протестом исказали незадовољство најавом да би управљање тим газдинством требао преузети Зоран Поповић из Бањалуке.

Радник ШГ “Оштрељ-Дринић” Браниша Кецман испричао је да запослени у овом предузећу не желе смјену тренутног вршиоца дужности директора Сретка Станковића јер је, како наводи, то газдинство извукао из многих проблема.

- Наш циљ је задржимо садашњег директора јер је поправио пословање и побољшао међуљудске односе. Можда има неких проблема у газдинству али то није његова кривица и они датирају из ранијих година када он и није био на челу газдинства - каже за “Глас Српске” Кецман, који у “Оштрељ-Дринићу” ради већ двије деценије.

Он тврди да радници не желе да на чело газдинства долази нико “са стране”.

- О господину Поповићу нисмо прочитали, нити чули ништа добро. Једногласно смо стали иза Станковића и нећемо дозволити да оде са функције - поручио је Кецман и додао да би према њиховим сазнањима примопредаја дужности требало да буде одржана у петак.

Нагласио је да су и на адресу Министарства пољопривреде, шумарства и пољопривреде РС и “Шума” упутили допис да су против смјене Станковића.

- Хоћемо да заштитимо себе и оне који нас у добром смјеру воде. Поред тога, ми имамо и око 20 добрих шумарских инжењера и не треба нам долазити неко из Бањалуке да би управљао газдинством - закључио је Кецман.

Станковић и Поповић, који су кадар СНСД-а, нису одговарали на наше позиве, али јесте ресорни министар Саво Минић који је поручио да директоре шумских газдинстава поставља управа “Шума РС”.

- Ресорно министарство под чијим окриљем послују “Шуме” тражило је од управе предузећа да преиспитају пословање свих шумских газдинства која су пословала са губитком те предузму активности како би пословање било успјешно. Менаџмент мора да одлучи да ли су то кадровске или пак неке друге промјене. Ми нисмо делегирали нити постављали пред њих радње - рекао је “Гласу “ Минић.

Зоран Поповић био је директор бањалучког “Водовода”. Њега је прије двије године са те позиције смијенио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Предсједник скупштине града

У СНСД-у је прошле седмице договорено да Поповић буде нови предсједник Скупштине града Бањалука.

За БЛ портал је, међути, шеф Клуба одборника СНСД-а у бањалучкој Скупштини Драгослав Топић данас потврдио да је нови кандидат Љубо Нинковић, због именовања Поповића на позицију в.д. директора ШГ  “Оштрељ- Дринић”.

-Вечерас ће бити одржан састанак Клуба одборника СНСД-а, а Нинковић ће бити предложен за функцију предсједника Скупштине Града Бањалука – рекао је Топић.

У бањалучку Скупштину Нинковић је ушао умјесто Боривоја Обрадовића, који је преузео посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске.

На сутрашњој сједници Скупштине Града Бањалука требало би да буде именован нови предсједник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана