Радници прњаворског “Јелшинграда” настављају штрајк

Агенције
Радници прњаворског “Јелшинграда” настављају штрајк

Прњавор - Штрајк радника Фабрике машина и дизалица “Јелшинград” из Прњавора настављен је и данас, због неисплаћених личних зарада и јучерашњег уручења рјешења о отказу четворици радника, преносе агенције.

Предсједник Синдикалног одбора “Јелшинграда” и један од отпуштених радника Младен Радуловић рекао је да су радници незадовољни због три неисплаћене минималне плате од 370 КМ.

- Ми смо најавили да ћемо обуставити рад уколико нас не исплате до 10. јуна. Пошто наше захтјеве нису испоштовали, почели смо штрајк, а директора смо обавијестили да нећемо покретати производњу док нам не исплати барем једну од три заостале плате. Као одговор дочекало нас је рјешење о отказу - рекао је Радуловић.

Отказе су за, како пише у рјешењима, вријеђање на националној основи директора и већинског власника који су из Хрватске, осим Радуловића, добили и Раденко Васић, Милан Драгољевић и Ален Радујковић.

Директор “Јелшинграда” Едо Вулетић изјавио је новинарима да ће исплатити једну плату до краја ове седмице, истакавши да фабрика трпи велику штету, јер има доста посла који се не може завршити због обустављања производње.

Вулетић је рекао да је вриједност уговореног посла до краја године већа од милион евра.

- Признајем да је ситуација тешка не само код нас већ и у земљама у окружењу и свијету. Радници се инате, сарадња је никаква - рекао је Вулетић.

Он је истакао да се рјешење ове ситуације налази у бољој сарадњи синдиката и управе предузећа, те напоменуо да је спреман све заборавити само да радници наставе са радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана