Радници Фабрике шећера у Бијељини разочарани, нова сједница 15. септембра

М. Ч.
Радници Фабрике шећера у Бијељини разочарани, нова сједница 15. септембра

Бијељина - Ванредна Скупштина акционара Фабрике шећера у Бијељини јуче није одржана због недостатка кворума, а нова је заказана за 15. септембар.

Члан привременог Надзорног одбора "Шећеране" из реда мањинских акционара Раде Ракић рекао је да на сједницу нису дошли представник државног капитала, односно Владе РС као већинског власника, као ни представник приватне фирме "Агрокоп" из Бањалуке која је власник 26 одсто акција.

Представник државног капитала Мирослав Миловановић раније је потврдио "Гласу Српске" да се неће појавити на сједници јер је поднио оставку на ову функцију.

На овој сједници је требало да буде разматран план ревитализације "Шећеране", којим је предвиђено да Влада уложи новац у покретање производње.

- Сједница није одржана, а нас нико у име већинског власника није обавијестио да је господин Миловановић поднио оставку и за то смо сазнали из медија. На овај начин се фабрика покушава одвести у ликвидацију - рекао је Ракић.

Казао је да радници 55 мјесеци нису добили плату и да су огорчени оваквим понашањем.

- На овој скупштини је требало да се ријеши питање Фабрике шећера. Скупштина је одгођена за седам дана и видјећемо да ли ће бити неких помака - рекао је Ракић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана