Раднице суспендоване због туче у вртићу данас пред комисијом

А. Ј.
Раднице суспендоване због туче у вртићу данас пред комисијом

Требиње - Раднице требињског вртића "Наша радост" Н. Н. и А. Ш, које су се у петак ујутро потукле пред малишанима у овој васпитној установи, данас ће бити саслушане пред комисијом и уколико буду утврђени елементи одговорности, против њих ће бити покренут дисциплински поступак.

Директор ове јавне установе Александар Вукановић, који се јуче није јављао на телефон, раније је рекао да су обје раднице суспендоване, а у Полицијској управи Требиње навели су да је у току прикупљање доказа на основу којих ће бити утврђено да ли је ријеч о прекршајној или кривичној одговорности.

Подсјећамо, раднице у вртићу "Наша радост", у одјељењу у Полицама потукле су се у петак ујутро око девет часова, а због задобијених повреда обје су затражиле помоћ у Служби хитне помоћи гдје су им установљене лакше повреде, односно, огуљотине на образима и врату нанесене зубима и ноктима. Иако је ријеч о лакшим повредама, у овој здравственој установи су рекли да се на основу повреда могло закључити да туча није била безазлена.

Према незваничним сазнањима, ријеч је о ранијој директорици установе "Наша радост" Натали Нинковић и сервирки Анђели Шаренац.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности у градској управи Требиње Зоран Милошевић рекао је да није упознат са детаљима наведеног случаја.

- Рад вртића и школа јесте у стручном погледу надлежност одјељења, али када су у питању овакве ствари и дисциплинска одговорност радника је у надлежности градоначелника и Скупштине града - рекао је Милошевић.

Градоначелник Требиња Лука Петровић јуче се није јављао на телефон. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана