Радна акција мјештана Сјеверског код Рогатице: Заједничким снагама уредили село

С. М.
Радна акција мјештана Сјеверског код Рогатице: Заједничким снагама уредили село

РОГАТИЦА - Мјештани Сјеверског код Рогатице, али и они који су ту некада живјели, примјер су како заједничким снагама могу бити рјешавани актуелни проблеми села, а то је показала и организована акција на кошењу траве и чишћењу сеоског гробља, учионица и осталих просторија зграде бивше школе.

На акцију су неки дошли са обичним косама за кошење траве, које овог кишног прољећа има у изобиљу, моторном косилицом, тримером па чак и трактором за одвоз свега што је остало иза посљедње зиме.

Овога пута акцију Сјеверчана подржало је и Јавно комунално предузеће "Врела Сељени" из Рогатице са великом радном машином "скип", уз чију помоћ је посебно очишћено сеоско гробље "Прстен".

Технички организатори акције извршили су расподјелу учесника водећи рачуна о добу и радним способностима. Једни су упућени на кошење траве и уклањање дивљег растиња, док су жене чистиле прозоре и остале просторије у школи, а највећи дио учесника уређивали су гробље.

На све стране радило се неуморно више сати и претходно утврђени план у потпуности је испуњен. А онда је услиједио заједнички ручак и дружење у просторијама овдашње школе, која је давно затворила врата због малог броја ученика.

"Пало" је и једно повелико боричко јагње испечено на ражњу уз наравно обавезну чашицу домаће мученице ракије, али и грлена овдашња пјесма "Ој Сјеверско, не бих те волио, да се нисам у теби родио".

Сви су обећали да ће се поново одазвати оваковом позиву који је и јединствена прилика да се окупи родбина, комшије, пријатељи и познаници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана