Радионица креативног кувања у србачком вртићу “Наша радост: Малишани припремали здраве оброке

Д. Ј.
Радионица креативног кувања у србачком вртићу “Наша радост: Малишани припремали здраве оброке

СРБАЦ - Малишани србачког вртића “Наша радост” јуче су, у оквиру радионице креативног кувања “Здрави залогаји”, засукали рукаве и припремали оброке, а у дружењу и сјецкању намирница учествовало је 40 дјеце из двије групе.

Радионица, коју су организовали представници Пољопривредног кластера Градишка-Лакташи-Србац (ГЛС), има за циљ да кроз игру и креативан приступ дјеца уче о воћу, поврћу, здравим јелима и значају здраве хране.

Руководилац радионице Бојана Петровић казала је да је ријеч о пилот пројекту у предшколским и школским установама којим се дјеца укључују у прављење здравих оброка.

- Користећи здраве намирнице промовишемо мале неафирмисане произвођаче са ових простора који немају прилику да се рекламирају и дођу до купаца. Када дјеца већ од раног узраста усвоје здраве навике, остају им за цијели живот - рекла је Петровићева.

Менаџер Пољопривредног кластера ГЛС Бојан Ћикић рекао је да је пројекат “Здрави залогаји” дио цјелокупне визије кластера којим се желе спојити домаћи произвођачи и купци, а радионице је подржало и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана