Путеви у српским општинама нису приоритет за одржавање?

Срна
Путеви у српским општинама нису приоритет за одржавање?

ЛИВНО - Регионални пут који повезује Дрвар и Гламоч је у катастрофалном стању, пун рупа, воде и камења, а у Управи за цесте Ливањског кантона Срни је речено да у одржавању путева на овом подручју "постоје приоритети и динамика".


"У сваком послу постоје приоритети - шта се одржава, како и којим динамиком. Не могу вам из прве руке рећи о чему се ради", рекао је директор Управе за цесте Ливањског кантона Иван Мадунић упитан да прокоментарише тешку ситуацију у коју су доведени српски повратници јер је снажно невријеме, али и нередовно одржавање, довело до лошег стања регионалног пута који повезује Дрвар и Гламоч.

Општине Дрвар и Источни Дрвар годинама уназад апелују и скрећу пажњу на веома лоше одржавање регионалног пута који повезује ове двије локалне заједнице, а који је добрим дијелом макадамски.

Један од мјештана села Роре, које се налази на подручју општине Гламоч, истакао је да је путем до Гламоча готово немогуће стићи, јер је пун рупа, воде и камења.

Дрвар је општина у Федерацији БиХ /ФБиХ/, која је макадамским путем повезана са Гламочом и Источним Дрваром, што је вишедеценијски проблем на који сви ћуте, а асфалтирање би олакшало живот повратника и подстакло повратак и останак на вјековним огњиштима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана